Problematika

Zato mi u As Folija Centru pokušavamo već i drugačijim pristupom ovoj problematici doprijeti do puno šireg kruga vozača kojima vozilo služi za svakodnevnu upotrebu, a ne samo za isticanje i pokazivanje u mnoštvu. To činimo već i samim nazivom djelatnosti pa naše usluge i materijale ne nudimo kao zatamnjivanje stakala nego kao montažu zaštitnih folija za stakla jer mislimo da to puno preciznije opisuje posao kojim se bavimo.

Dok će protiv vizualne dorade uvijek biti protivnika, oko ostalih zaštitnih svojstava nema takvih oprečnih stajališta jer je sve potkrijepljeno brojkama i atestima ako se radi o kvalitetnim proizvodima renomiranih svjetskih proizvođača, a ne o jeftinom obojanom poliesteru koji uglavnom dolazi iz Kine, Rusije te Tajvana.

Mogućnost davanja doživotnog jamstva kao znak povjerenja u kvalitetu obavljene montaže i proizvoda te veliki izbor kvalitetnih materijala razlog je zašto smo se odlučili za jednog od vodećih svjetskih proizvođača zaštitnih folija, američke tvrtke American Standard Window Films.

Zašto izbjegavamo termin "zatamnjivanje stakala"

Termin zatamnjivanje stakala više ne odgovara i stoga što su neki materijali sa vrlo malim postotkom zatamnjenja, tj. gotovo se i ne primjećuje da su montirani a odbijaju i do 44% sunčeve energije. Takve materijale moguće je montirati i na vrata vozača i suvozača jer propuštaju puno svjetlosti i ne zaklanjaju pogled u i iz vozila.

Unatoč tome, poštujemo hrvatske zakone po tom pitanju pa tako uvijek upozoravamo sve naše klijente na članak 44. Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila na cestama u kojem piše: "(3) Vjetrobran i bočna stakla u ravnini vozača ne smiju se na nikakav način dodatno zatamnjivati (postavljanjem folija ili dodatnim bojanjem stakala)."

Jeftine montaže folija

Mnogi ljudi nam dolaze u radionicu sa pitanjima hoće li se nakon montaže folija pojaviti oni ružni baloni i trake puni vode i zraka koje kasnije počinju pucati i guliti se, te hoće li vremenom folija promijeniti boju iz crne u onaj ružni ljubičasti ton. Kada god vidite vozilo sa takvim izgledom, znajte da se radi o nekvalitetnim i jeftinim materijalima nepoznatog proizvođača te o nestručnoj montaži.

Nove generacije materijala napravljene iz više slojeva rješavaju sve te navedene probleme jer svojim zaštitnim slojevima štite od blijeđenja, pucanja i promjene boje a stručnom montažom te doživotnim jamstvom riješeni ste briga o tome što će se događati nakon montaže.

Osim toga, mi nudimo doživotno jamstvo na ASgard zaštitne folije. To je ujedno i najbolja garancija našeg rada i kvalitete materijala.